Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Zeytinliada'ya ilgi büyük

Zeytinliada

Zeytinliadada 4 yıl önce başlatılan kazı çalışmalarıyla gün ışığına çıkartılan Meryem Ana Manastır Kilisesi kazı çalışmalarını yakından görmek isteyen Psikolog Prof. Dr. Üstün Dökmen Zeytinliadayı ziyaret etti.

Zeytinliada`da 4 yıl önce başlatılan kazı çalışmalarıyla gün ışığına çıkartılan Meryem Ana Manastır Kilisesi kazı çalışmalarını yakından görmek isteyen Psikolog Prof. Dr. Üstün Dökmen Zeytinliada`yı ziyaret etti.
Zeytinliada`yı ziyaret eden ünlü psikolog Dökmen, adada gördüklerinden çok memnun kaldı.
Zeytinliada`yı ziyaret eden ünlü psikolog Dökmen, adada gördüklerinden çok memnun kaldı.
Her yıl tatilinin bir bölümünü Erdek`te geçirdiği öğrenilen Prof. Dr. Dökmen Zeytinliada kazı çalışmalarını yürüten Doç. Dr. Nurettin Öztürk`ün daveti üzerine geldiği adada yaptığı ziyaretin yanı sıra, adada kazı yapan 22 öğrenciye `Fikir sahibi olmak için bilmek gerekli` konulu bir de konferans verdi.
Psikoloji ile arkeoloji arasında bir benzerliğin olup olmadığı sorgusu ile başladığı konuşmasını krizlerle baş edebilmek adına yılgınlık ve yılmazlık kavramlarının irdelenmesine kadar verdiği çok çeşitli örneklerle tüm öğrencilerin büyük bir ilgiyle izlediği konferansı sunan, Prof. Dr. Üstün Dökmen aşırı sıcaklara rağmen tüm öğrencilerin kazılarda gösterdiği performansın takdire değer olduğunu, başta hocaları olmak üzere tüm öğrencileri tebrik ederek bir an önce adadaki kazıların tamamlanması dileğinde bulundu.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı